YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

İNGİLİZCE KOŞULUNUN KARŞILANMASI / Lisans Programlarına Başvuru

1. ODTÜ'de lisans eğitimine başlamak için karşılamam gereken İngilizce dil koşulu nedir?
Herhangi bir lisans programında eğitim görecek her öğrenci bir İngilizce puanı sunmak zorundadır. Aşağıdaki tablodaki sınavlardan herhangi birinden belirtilen puanı almak Temel İngilizce Bölümü tarafından verilen İngilizce eğitiminden muaf olmak için yeterlidir.

ODTÜ İYS

TOEFL (iBT)

IELTS

AÇIKLAMALAR

60 (59,5)

75

6

Lisans programlarına kabul; Temel İngilizce Bölümü (Hazırlık) programından muafiyet

65 (64,5)

79

6.5

SUNY Ortak lisans programlarına kabul; Temel İngilizce Bölümü (Hazırlık) programından muafiyet

ODTÜ İYS: ODTÜ İngilizce Yeterlik Sınavı
TOEFL IBT: Test of English as a Foreign Language, Internet-based
IELTS (Dört bileşenin ortalaması): International English Language Testing System, Academic Version
Bu sınavlardan alınan notlar iki yıl için geçerlidir.

2. ODTÜ İYS'ye ne zaman girebilirim? Kayıt yaptırmam gerekli mi?
İYS takvimi ve başvuruları hakkındaki ayrıntılı bilgi aşağıdaki bağlantıda bulunmaktadır.

İngilizce Yeterlik Sınavına girecek adaylarin statüleri ve sınav dönemleri

İngilizce Yeterlik Sınavına basvuru sureci

3. ODTÜ İYS'ye girmek için hangi grup lisans öğrencileri ücret ödemez?

• Temel İngilizce Bölümü öğrencisi olup yönetmelik çerçevesinde sınava girme hakkı olanlar,
  • Temel İngilizce Bölümü öğrencilerinden ilişiği kesilmiş durumda olup, yönetmelik çerçevesinde sınav hakkı bulunanlar. (Bu öğrencilerin, sınava girebilmek için online başvuru yapılması gerekmektedir.)