YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU

İNGİLİZCE KOŞULUNUN KARŞILANMASI / Lisansüstü Programlara Başvuru

1. ODTÜ'de lisansüstü eğitimine başlamak için karşılamam gereken İngilizce dil koşulu nedir?
Lisansüstü programlara başvurularda, adayların İngilizce yeterliklerini belgelemeleri zorunludur. Aşağıdaki tabloda belirtilen sınavlardan herhangi birinden geçerli sonuç sunulması dil koşulunun karşılanması için yeterlidir.

ODTÜ İYS            TOEFL IBT     TOEFL PBT + TWE *      IELTS         AÇIKLAMALAR

65 (64,5)             79                  550           4                   6.5            Lisansüstü programlara başvuru (Minimum)

ODTÜ İYS: ODTÜ İngilizce Yeterlik Sınavı
TOEFL IBT: Test of English as a Foreign Language, İnternet üzerinden yapılan sınav
TOEFL PBT: Test of English as a Foreign Language, Kağıt-kalemle yapılan sınav
IELTS: International English Language Testing System - Akademik Versiyon (Dört bileşenin ortalaması)

Tabloda yer alan sınavların geçerlilik süresi 2 yıldır.

ETS tarafından verilen TOEFL PBT notu tabloda belirtilen TWE (Test of Written English) notu ile birlikte geçerlidir; kurumlar tarafından verilen TOEFL (PBT-Institutional) sınavı geçerli değildir.

Lisansüstü programlara başvuruda minimum İngilizce yeterlik koşulu ilgili Enstitü ve/veya anabilim dalı tarafından yükseltilebilir.

2. Sınav sonucunu ne zaman teslim etmeliyim?
Lisansüstü programlara başvurularını yaparken, İngilizce yeterliklerini belgelemeleri zorunludur. Bu nedenle Senatoca kabul edilen ve geçerli herhangi bir uluslararası sınav sonucu bulunmayan adayların lisansüstü programa son başvuru tarihinden önce yapılmış olan ODTÜ İngilizce Yeterlik Sınavlarından birine girmiş olmaları gerekir.

3. ODTÜ İYS'ye ne zaman girebilirim? Sınav başvurusunu ne zaman yapmalıyım?
Sınava Eylül, Nisan veya Haziran ayında girebilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için http://www.oidb.metu.edu.tr/ingilizceyeterlik/iysdh.html adresini ziyaret ediniz.