YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

YÖK'lü Yıllar ve Yabancı Diller Yüksek Okulu

1982’de YÖK’ün kuruluşu ve ODTÜ Yasasının iptali ile bir dizi değişiklikler yaşanmıştır:

• Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) kurulmuş, İHOM Temel İnglizce Bölümü (TİB) olarak bu müdürlüğe bağlanmıştır.
  • Beşeri İlimler Bölümü dağıtılmış, içinden Tarih ve Felsefe bölümleri ve Freshman İngilizce Birimindeki doktoralı öğretim elemanlarının ayrılması ile Eğitim Fakültesi’ne bağlı Yabancı Diller Eğitimi Bölümü kurulmuştur.
  • Geriye kalan doktorasız İngilizce öğretim görevlileri, ve diğer yabancı dil (Almanca, Fransızca v.s) hocalarının birleşmesi ile Modern Diller Bölümü (MDB) kurulmuş ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne bağlanmıştır.
  • O zamana dek ‘öğretim görevlisi’ ünvanı ile görev yapan Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanlarının bir kısmı ‘okutman’ kadrolarına atanmışlardır. Bu gelişme akademik kadrolarda moral bozucu bir etki yapmıştır.

Temel İngilizce Bölümü      Modern Diller Bölümü (MM Binası 3. ve 4. katlar)

Derleyen: Prof. Dr. Hüsnü ENGİNARLAR

Bilgisine Başvurulanlar: Prof. Dr. Ayten BEAR, Doç. Dr. Joshua BEAR, Öğr. Gör. Nevin İNAL, Öğr. Gör. Naz DİNO